500 tl Üzeri ÜCretsiz Kargo
1000 TL üzeri SipaRİŞLERİNİZDE Yüzde 10 Ek İndirim Fırsatı
Nisan Ayı Boyunca Tüm Ürünlerde Geçerli 3 Al 2 Öde Fırsatı
500 tl Üzeri ÜCretsiz Kargo
1000 TL üzeri SipaRİŞLERİNİZDE Yüzde 10 Ek İndirim Fırsatı
Kepek Oluşumunu Önlemek Mümkün mü?

Kepek Oluşumunu Önlemek Mümkün mü?

Kepek Oluşumunu Önlemek Mümkün mü?

Kepek oluşumu hem kadın hem de erkekler için ciddi sorunlara yol açan bir durumdur. Saçlarda oluşan beyaz döküntüler günlük yaşamda rahatsızlıklara yol açtığı gibi kıyafetlerin kirlenmesine ya da saçlarda kötü görüntüler oluşmasına yol açmaktadır. Nedenleri ve oluşum şekilleri farklı faktörlere dayanan kepeğe karşı süreci doğru bir şekilde yöneterek daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olabilirsiniz. Sizin için hazırlanan bu rehberde kepek nedir? kepeğe neden olan faktörler nelerdir? kepeğe karşı nasıl çözümlere başvurulmalıdır? gibi soru işaretlerine cevap vermeyi amaçlıyoruz. Şimdi kepek hakkında bütün merak ettiklerinizi öğrenmenin tam zamanı!

Kepek Nedir?

Kepek, saç derisinde oluşan ve kaşıntıya yol açan bir tür deri hastalığı olarak kabul edilmektedir. Pul pul dökülmelere neden olan bu deri hastalığı saçları ve kafayı etkileyen olumsuzluklara yol açmaktadır. Nedenlerine göz atıldığında yaş, stres ve yanlış saç bakımı öne çıkarken doğru tedavilerle kepeğin saç derisinden uzaklaştırılması mümkündür. Siz de uzun yıllardır karşılaştığınız kepek problemini gidermek adına doğru tedavi ve uygulamaların neler olacağına göz atmalısınız. Böylelikle kepeğin neden olduğu sorunlarla daha uzun süre mücadele etmek zorunda kalmazsınız.

Kepeğe Neden Olan Faktörler Nelerdir?

Kepek oluşumunun yaşanmasına yol açan faktörler incelendiğinde pek çok unsurun etkili olduğunu görmek mümkündür. Bu kapsamda saçlarınıza, derinize ve bakımlarınıza göz atarak yaptığınız hataları değerlendirmelisiniz. Aşağıda sıralanan durumlar kepeğe neden olan en yaygın faktörler olarak kabul edilmektedir. Eğer siz de bunları yapıyorsanız saçlarınızda kepek oluşumunun doğal olduğunu unutmamalısınız.

• Saçlarınızı seyrek sıklıkla fırçalamanız,

• Stresle karşılaşmanız,

• Ergenlik ve orta yaş döneminde çeşitli hormonal farklılıklar yaşamanız,

• Erkeklerde görülen hormon salgısı farklılıkları,

• Yaşadığınız ortamda hava sıcaklığının dengesizliğinden kaynaklanan deri problemleri.

Tüm bu faktörlere ek olarak saçlarınıza ve saç derinize yönelik bakımları da aksatmamanız önemlidir. Çünkü saç bakımının doğru yapılmaması kepek oluşumunda etkendir. Tüm bunların önüne geçerek ve yaşam standartlarınızı farklılaştırarak kepek oluşumuna karşı önlemlerinizi genişletebilirsiniz.

Kepek Nasıl Geçer?

Kepek, saç ve saç derisine yönelik yanlış uygulamalardan kaynaklansa da bu sorunu gidermek çoğu zaman problemlidir. Doğru tedavi ve bakımlarla kontrol altına alınacak olan kepeğin her birey için farklı yoğunlukta görülebileceği de göz ardı edilmemelidir. Saç derisinde yağ oluşumuna ve ciltte görülen hücre problemlerine dayanan hafif sıklıktaki kepeği gidermek amacıyla kepek önleyici şampuan kullanmanız ideal bir yöntem olacaktır. Kepeğin henüz bütün saçınızı sarmamış olmasından dolayı şampuan işe yarar bir seçenek olarak kabul görür.

Kepeğin şampuanla geçmemesi ve daha da yoğunlaşmaya başlaması halinde doktora başvurmanız ideal bir yöntem olacaktır. Doktor hem saç derinizi hem de saç yapınızı inceleyerek ilaçlı kepek şampuanları kullanmanızı önerebilir. İlaçlı saç şampuanlarının daha etkili olduğu bilinse de doktor önerisi olmaksızın kullanılması sakıncalıdır. Saç derisi kuruyan ve bu nedenle kepekle karşılaşan kimseler içinse çözüm nemlendirici saç kremleri olacaktır. Derinin düzenli aralıklarla nemlendirilmesi sayesinde kepeklerin derinizi sarması engellenecektir.

Kepek tedavisini internet araştırmalarıyla ve kepeğe karşı şampuanlarla giderebilseniz de dermatologlardan öneriler almanız daha etkili ve kesin sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Bu nedenle kepek tedavisinde kulaktan dolma bilgiler yerine onaylı şampuanlar ve ürünler tercih edin. Böylelikle elde edeceğiniz sonuç çok daha tatmin edici olacaktır.

Saçlardaki Kepeği Gidermek için En Doğru Yöntem Hangisi?

Saçlarınızda meydana gelen kepeğin giderilmesinde en önemli faktör hijyendir. Özellikle saç derisinde kaşıntıya birlikte oluşan dökülmeler gittikçe daha da sıklaşmaktadır. Kepek ve kepeğe bağlı olarak şekillenen problemleri ortadan kaldırmamak bu sorunun daha da derinleşmesine yol açar. Saç derinize dokundukça kepeğin çoğalacağını bilerek derinizin farklı noktalarında da kepek oluşumunun şekillenmesine yol açabilirsiniz.

Saçınızın kepeksiz olması ve saç derinizin daha sağlıklı olmasını sağlamak için kullandığınız şampuanların içeriğini incelemeye özen göstermelisiniz. Çünkü kepeğe karşı etkili olmayan şampuan kullandığınızda bu yönde bir değişim beklemeniz de anlamsız olacaktır. Deriyi tahriş etmeyecek şekilde saç derinizin temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Peki, saç derisi temizliği tek başına yeterli bir yöntem midir? Kesinlikle hayır.

Saçlar günlük yaşamda karşılaşılan stres faktörlerinden en çok etkilenen bölgelerdendir. Kepeğin şiddetlenmesine yol açan stres etkenlerini dikkate alarak bu sorundan kurtulabileceğinizi bilmelisiniz. Stres seviyeniz azaldıkça ve saç derinize yönelik doğru uygulamaları devam ettirdikçe kepek konusunda sorunsuz bir sürecin sizi bekliyor olacağını unutmamalısınız. Kepekten kurtulmanın en doğru yolu olan stresi önlemeyi göz ardı etmemelisiniz.

Saçı Toplamak Kepeğe Neden Olur mu?

Kadınlar ve saçı uzun olan erkekler için kepeğe neden olan faktörler arasında saçın sıkı sıkı toplanması olduğu kabulü vardır. Özellikle saç derisinin hava almasını engelleyen bu uygulamayı bir kenara bırakmalısınız. Saç derisini havalandıracak şekilde zaman zaman saçınızı açmalı ve çok sıkı toplamamaya özen göstermelisiniz. Derinizi havalandırırken yumuşak dokunuşlarla masaj yapmayı da tercih etmelisiniz. Kepek semptomplarının geçip geçmediğini inceleyerek saçınıza yönelik uygulamaları da değerlendirmelisiniz. Saç toplamak kepek oluşumunda etkili olsa da tek başına kepeğe yol açan unsur olarak kabul edilmemelidir.

Kadınlarda Kepek Nasıl Geçer?

Kadınların kepekle karşılaşması saçların yoğunluğundan dolayı daha sık yaşanmaktadır. Özellikle saçların yıkanması esnasında şampuanın tam olarak saçlardan arındırılamaması kepek oluşumunun görülmesini sıklaştırır. Kaşıntı ve döküntüleri tetikleyen bu durum yağ ve kepekleri de destekler. Şampuanın tam anlamıyla temizlenmemesi kadar saç spreyleri ve jöle gibi ürünlerin de uzun süre saçta bekletilmesi pek doğru bir seçenek olmayacaktır. Çünkü saç derisi nefes almadığı sürece döküntülerin yaşanması kaçınılmazdır. Kadınların saç yapısından kaynaklanan bu durumları dikkate alarak kadınlarda kepek oluşumunun yaygınlığını değerlendirmelisiniz.

Erkeklerde Kepek Nasıl Geçer?

Kadınlarla kıyaslandığında erkeklerde görülen kepekle mücadele çok daha kolaydır. Çünkü saçların uzun olmamasından kaynaklanarak hem saçlara yönelik bakım hem de saç derisinin nefes almasının sağlanması mümkündür. Saçlarınız çok uzun değilse ve kepek sorunu yaşıyorsanız kepek karşıtı bakım setleri ve şampuanları sizin için en ideal seçenek olarak dikkat çekecektir. Hem saç yapınıza hem de kepek yoğunluğuna göre saçlarınız için bakım sürecine start verebilirsiniz.

Hangi Kepek Karşıtı Ürünü Kullanmalıyım?

Kepek sorunu ile mücadele ederken sizi bekleyen en büyük sorunlardan bir tanesi de kullanacağınız ürünü seçmektir. Pek çok ürün ‘kepek karşıtı’ etkisi ile satılmaktadır. Ancak kanıtlanmış etkileri ve sizlere sundukları çözüm açısından bu tür ürünlerin önemli bir kısmı işinize yaramaz. İzderma olarak Kepek Karşıtı Bakım ve Devam Şampuanı ile sizlerin ihtiyacına çözüm üretiyoruz. Kepekten kurtulmak ve daha sağlıklı bir saç derisine sahip olmak adına hemen tercihinizi yapın. Tercih edeceğiniz ürünlerimiz sayesinde saçlarınızda kepek sorunuyla yaşamak zorunda kalmayacaksınız. İzderma ürünlerini inceleyerek sizin için en uygun seçeneklerin neler olabileceğini ele almaya başlamalısınız.